играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

Ignorance, the root and the stem of every evil.

Plato 


Невежеството е коренът и стъблото на всяко зло.

Платон

* * *
 
Играта Го в Нощта на музеите
Публикации - Събитиен хоризонт
Понеделник, 21 Май 2012г. 11:14ч.

Играта Го в Ноща на музеите

Играта Го бе част от програмата на Нощта на музеите в София. На 19-ти Май в Националната галерия за чуждестранно изкуство, играта Го представи Боян Александров, заедно с други орAигинални и привличащи интерес културни събития. От 20 ч. до 21 ч. в зала 17 на 19-те май той запознаваше посетителите в Нощта на Музеите с тайните и красотата на играта.

Програмата на "Нощта на музеите" в Националната галерия за чуждестранно изкуство:

18.30 - 19.30 (зала „Африка”) – Деца рисуват. Ателие по изобразително изкуство за най-малките.

19.00 - 20.00 – Концерт на Софийски духов оркестър пред сградата на галерията. Музикантите от Софийския духов оркестър са наш традиционен партньор и любимци на редовните посетители по време на “Нощта на музеите”. Със своя непрестанно обновяващ се репертоар от класически и съвременни парчета, те обещават едно еуфорично начало на вечерта.

19.30 - 20.30 (зала „Индия”) – Демонстрация на „мeхенди” (рисуване върху ръка). Рисуването върху ръка е церемониална форма на изкуството, чийто произход е Индия и в древността най-често е било свързвано с брачния ритуал.

19.30 - 21.30 часа – Ученици от 18 СОУ изработват книжни оригами във фоайето на галерията.

20.00 - 22.00 (Зала за гостуващи изложби)– Японският художник Кихачиро Нишиура организира ателиета по калиграфия, икебана и кодо (съчетание на аромати) като част от представянето на калиграфската си изложба в галерията.

20.00 - 20.30 – Изпълнения на Софийския пощенски хор пред сградата галерията. Създаден през 1933, лауреат на многобройни български и международни конкурси, хорът с диригент Илонка Русева ще зарадва публиката с богатия си репертоар от произведения от различни стилове и епохи от световната и българска музикална съкровищница.


20.00 - 21.00 (Зала 17)– Запознаване с китайската игра Го. Представяне на най-старата логическа игра, нейните принципи и философия. Защо е особено полезна за децата и защо е последната игра, на която компютър не може да победи човек? "Шашките занимават простолюдието, шах играят героите, Го се играе от боговете.” (Древна японска пословица)

21.00 - 22.00 (зала „Рьорих”) - Модерни еврейски танци, представени от младежка група към Организацията на евреите в България „Шалом”.

22.30 - 23.30 (Зала 14) – Аржентинско танго, танцова школа “Tango Porta”.

 
 
* * *