играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

Ако бих могъл да играя Го с Бога, той би имал преимущество преди да стигна 50 хода. Бог е способен да прави безпогрешни ходове, а аз като нищожен човек нямам такава сила винаги да играя безпогрешно.

Го Сайген
* * *
 
Поиграхме на Го на свищовския анифест
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: Владимир Байрактаров   
Сряда, 30 Ноември 2011г. 19:01ч.

Свищовски Анифест 2011

На свищовския Фестивал за аниме и модерна култура 2011(26 ноември), организиран от аниме-клуб ОТАКУ, играта Го бе представена от Константин Байрактаров. Той въведе желаещите в правилата и проведе с тях учебни партии.Повечето от присъстващите за първи път сядаха пред игровата дъска и затова игрите бяха на дъска 9х9. За по-напредналите бе предвидена и дъска 13х13.

 

Събитието бе отразено в репортаж от свищовската кабелна телевизия НОВЕ ТВ. Клуб ОТАКУ досега редовно са участвали на Японските дни на културата в Свищов през последните години, но сега те за първи път са самостоятелен организатор на аналогично събитие.

Поради липса на японски доброволци т.г. е много трудно да се проведе Ден на Япония и затова клуб ОТАКУ се насочиха към новия формат по примера на Анифеста във Варна.

Свищовски Анифест 2011

Да се надяваме, че следващата година с повече подкрепа от страна на общината и образователните институции в града ОТАКУ ще продължат инициативата си, благодарение на която е възможно да се продължи  традицията да се провежда „японски ден” в Свищов.

И така, поиграхме на Го на свищовския анифест. Другата година, да чукна на дъска, дано пак поиграем.

 

 
 
* * *