играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
Isaac Asimov


Най-тъжният аспект на съвременния живот е че науката събира знания по-бързо, отколкото обществото събира мъдрост.
Айзък Азимов

* * *
 
XV-ти Бункасай във В. Търново
Публикации - Събитиен хоризонт
Понеделник, 14 Май 2012г. 19:05ч.

silver

На 12.05.2012 се проведе XV Празник на японската култура (Бункасай), организиран във Великотърновския университет от студентите и преподавателите от специалност приложна лингвистика с японски език. Посетителите имаха възможност да видят представяне на японски бойни изкуства, икебана, бонсай, калиграфия, кимона, да направят своите първи стъпки в играта Го, да опитат суши и др.

Go-go-go

players

konstantin svilen

Играта Го представиха Константин Байрактаров и Свилен Павлов.

Празникът бе уважен от извънредния и пълномощен посланик на Япония у нас Макото Ито и доц. д-р Такамуне Кауашима, лектор в университета в Любляна, който изнесе лекция за японската култура и история.

Студентите проведоха презентации на теми: "Япония през погледа на една българка", "Звездното небе в Япония", "Японски рокерски банди" и др. На празника бе представена пиеса в стил ‘камишибай' - куклено театрално изкуство, възникнало през XII век в будистките храмове, в което актьорите са хартиени фигури.

 

Отзив за събитиего от форума на онлайн списание за елегантната жена:

Вчера решихме да се разнообразим и посетихме Бункасая във ВТУ и останах супер очарована от всичко което видях. ОБИЧАМ ЯПОНИЯ И ИСКАМ ДА Я ПОСЕТЯ! Всичко беше доста интересно, поне за мен. Облякох кимоно и се чувствах супер яко, определено искам кимоно за сватбата ми...(някой ден). Ядохме суши, гледахме презентации за бонсай; за културата, обичаите и дворците в Япония, демонстрация на айкидо, оригами, калиграфия и още доста неща. За първа година посещавам това събитие и умирам от яд, че не съм ходила по-рано. Гледахме играта Го, която ми се стори много сложна, но беше интересна. Имаше и щанд за ловене на златни рибки, та доста се позабавлявахме като цяло. Също така аниме-щандове, щанд за сувенири ръчно изработени, щанд за ветрила, оригами и играчки. Изживяването беше страхотно и със сигурност, ако ми се отдаде друга възможност ще отида пак. По същото време другата седмица на 19-ти май ще има Ден на Китайската култура, което също ще бъде интересно и аз пак ще съм там. // Ели, 13.05.2012, www.elegantna.com //

 

 
 
* * *