играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

Защо изследванията на Го в културен, исторически и философски план са важна задача? Без тази платформа България няма шансове скоро да надскочи ръста си в Света на Го. Ето защо това направление трябва да се признава и възприема като приоритено.


Йони Лазаров

* * *
 
XIV-ти Бункасай във В. Търново
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: Weiqiland.net   
Неделя, 15 Май 2011г. 22:51ч.

Bunkasai 2011

На 14 май т.г. се проведе за 14-ти път Ден на японската култура (Бункасай’2011) във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" в аулата на университета. Празникът е организиран от студентите, изучаващи японски език  и беше уважен от  г-н Тошио Сугиура, първи съветник в посолството на Япония в Р. България.

svilen С. Павлов  go К.Байрактаров

Студентите демонстрираха японска писменост, кендо, коспей, японска кухня и проведоха презентации за митологията и киното на страната на изгряващото слънце.  На щандове във фоайето на аулата бяха показани оригами, калиграфия, чайна церемония, Го, кимона, бонсай, фотоизложба със снимки от Япония.

KB 

Играта Го на Бункасай'2011 представиха Константин Байрактаров (възпитаник на ВТУ) и Свилен Павлов. Раздадоха се брошури, в които се разказва накратко за историята, правилата и разпространението на Го по света. Немалко желаещи изиграха първите си партии на дъска 9х9, а запознати с играта опитаха силите си на 13х13. Интересуващите се имаха възможност да разлистят и разгледат книги за Го на няколко езика, донесени специално за демонстрацията.

 
 
* * *