играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

No matter how busy you may think you are, you must find time for reading, or surrender yourself to self-chosen ignorance.
Confucius
Няма значение колко зает мислиш, че си ти, трябва да намериш време за четене или сам се предаваш в ръцете на невежеството.
Конфуций
* * *
 
Ученици разказаха за непознатата Япония
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: http://www.dtg-svishtov.com   
Вторник, 25 Юни 2013г. 10:09ч.

dtg-club-japan

На 17.06.2013г. (понеделник) в Aулата на ДТГ "Д. Хадживасилев" - Свищов се проведе заключителна изява на клуб "Японски език и култура" по проект УСПЕХ на МОНМ на тема: "Непознатата Япония". С много настроение и демонстрирайки знания, учениците от 10-ти клас разказаха на присъстващите чрез своите презентации за аниме, манга, писменост, любопитни факти за японската народопсихология, бита и културата на японците.

japan-dtg-go-1

Широката публика, включваща както ученици и учители, така и граждани, имаше възможността да се наслади на приготвеното от членовете на клуба суши, да се снимат с юката - традиционно домашно кимоно, да разгледат изложба от различни японски предмети и снимки, да научат играта Го от госта на мероприятието - г-н Костантин Байрактаров, който показа на учениците основните положения на играта и те изиграха първите си партии.  Приятната обстановка се допълваше от звучащата лека японска музика.

balet-nadia-jordanova

Най-голямата изненада за присъстващите поднесоха малките балеринки от школата по балет при ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Aврамови" - Свищов, с ръководител Надя Йорданова, които изпълниха атрактивен японски танц. С пожелания дейността на клуба да бъде продължена и през следващата учебна година и поздравления към всички участници, г-жа Теодора Спасова - ръководител на клуба, закри изявата.

 

Информация и фото: ДТГ "Д. Хадживасилев" - Свищов

 
 
* * *